Body Talk: hoe wij vrouwen tegen ons lijf praten

Hoe wij vrouwen tegen ons lijf praten… Dit lijkt misschien een beetje een aparte zin. Maar hoe vaak staan we niet voor de spiegel en bekijken we onze lijf kritisch? Hoe vaak zijn we wel niet ontevreden over ons uiterlijk? Die billen te dik, de buik te rond, de benen te kort, ga zo maar door. Er is op alles wel iets negatiefs te verzinnen.

Perfect?

Dit weekend was ik in de sauna om weer eens lekker te ontspannen. Er waren veel gasten en ik kon weer eens goed zien hoe ons vrouwenlijf er nou echt uit ziet. En wat viel me op? Er is geen lijf perfect! Of juist wel helemaal perfect. Maar in ieder geval niet zoals we dat als ‘schoonheidsideaal’ in de media voorgeschoteld krijgen en ook in ons hoofd ingeprent hebben. Alle vrouwen en ik natuurlijk ook: de een lekker rond, de ander heel dun, de derde met grote hangende borsten en de andere dame bijna geen boezem. En ga zo maar door. Maar wat maakt het uit? Gelukkig maar zijn we verschillend en niet allemaal hetzelfde. Dat is juist leuk.

Onderuit halen

En toch hebben wij vrouwen de neiging om onszelf regelmatig onderuit te halen en zelfkritiek uit te oefenen. Heb je ooit nagedacht wat dit ons kost? Hoeveel levensplezier, genot, vitaliteit en schoonheid hierdoor verloren gaat? En hoeveel schaamte en frustratie we hierdoor voeden? Is dit echt wat jij wilt? Dat geloof ik niet… Ik heb een missie om hier verandering in te brengen!

Kijk naar jezelf

Als eerste wil ik je vragen om voor de spiegel te staan en goed te kijken hoe je er ECHT uit ziet (voor degenen die geen spiegel hebben, ja jij daar, koop een. Een spiegel waar jij jezelf helemaal in kan zien). Kijk voor een aantal minuten. Zonder oordeel. Gewoon jezelf opnemen en je realiseren wat voor een wonder jij eigenlijk bent. En begin je te realiseren wat je met dit fantastische lijf allemaal kan doen. En hoe goed hij voor je werkt. Maak dan een lijst van dingen waar je allemaal dankbaar voor bent, met je lijf.

Zoals bijvoorbeeld… ik ben blij en dankbaar…
– dat mijn handen kunnen strelen
– dat mijn huid kan voelen
– dat ik met mijn armen kan omhelzen
– dat ik kracht heb om te rennen
– dat ik balans heb om te staan
– dat ik kan lachen en praten
– dat ik mooie dingen kan maken met mijn handen
– dat ik kan verleiden en liefhebben

Dat is de ‘Body Talk’ die je in een positieve frequentie brengt. Vind je dit moeilijk om zelf te doen? Dan help ik je graag. Voor meer informatie kijk op www.soulstyling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *