Anders kijken naar genezing

andere kijk op genezing

We zijn op dit moment in een belangrijke tijd aangekomen waarin oude ideeën en patronen zoals wij eeuwenlang leefden niet meer blijken te werken. Onze visie op relaties is aan het veranderen en ook de kijk op ons lichaam veranderd.

Boze geesten

Waren we er eerst van overtuigd dat lichamelijke ongemakken kwamen omdat boze goden het op ons gemunt hadden, later veranderde dit in de overtuiging dat het ‘gewoon in de familie zit’ of dat we ‘simpelweg pech hebben’.

Een signaal van het lichaam

Met de komst van boeken als ‘De Zin van Ziek Zijn’ (Thorwald Dethlefsen), ‘Je Kunt Je Leven Helen’ (Louise Hay), ‘De Sleutel Tot Zelf-Bevrijding’ (Christiane Beerlandt) en ‘The All Knowing Diary’ van Daniel Rechnitzer werden fysieke klachten als een signaal gezien van het lichaam dat ons laat zien dat we onze oude beperkende overtuigingen en nare ervaringen mogen gaan opruimen. In dit artikel een korte samenvatting hoe ik het zie geïnspireerd op bovengenoemde meesters en ervaringen uit de praktijk.

Hoe reageert mijn lijf of negatieve gedachten?

Onze ervaringen worden opgeslagen in ons brein, iets dat je zou kunnen zien als de harde schijf van je computer. Maar we zien, horen, voelen en ervaren zo veel meer dan we ons bewust zijn, dat die harde schijf overspoelt raakt. Alle negatieve ervaringen die niet verwerkt zijn, worden daarom doorgesluisd naar ons Pijnlichaam. Deze zit drie vingers boven je navel, ook wel derde chakra of Plexus Solaris genoemd. Het is een archiefkast met dossiers van niet verwerkte pijnlijke ervaringen.

Ons pijnlichaam

Hoewel we het Ego nodig hebben om te kunnen overleven, speelt het ironisch genoeg ook een grote rol als het gaat om ziekte. Ons ware zelf is zelfgeloof. Dat is ons pure zijn. Een overactief Ego zorgt er echter voor dat we zelftwijfel ervaren en dat is de boosdoener van ziekte. Zoals iedereen in het Universum voeding nodig heeft, heeft het Ego dat ook. Het voedt zich met ellende. Dat doet het niet om je expres te pesten, maar omdat het als enige taak heeft jou te beschermen tegen pijn. Juist als je leventje eindelijk op de rails lijkt en jij happy bent, krijgt hij schrik. Want waar liefde en vreugde is, is geen plaats meer voor hem, zo denkt hij. Wat doet hij dus? Hij gaat samenwerken met De Mind en met Het Pijnlichaam om zijn gelijk kracht bij te zetten. Dat wil niet zeggen dat je zelf je lichaam ziek gemaakt hebt. Het Universum en de Ziel kennen geen ‘schuld’. We hebben jarenlang (en wie weet eeuwenlang) onbewust gedachten, overtuigingen en patronen van onze ouders overgenomen en zij weer van die van hen. Maar op het moment dat we wel bewust zijn, kunnen we op zoek gaan naar de waarheid en je lichaam kan je daarbij helpen.

Hoe werkt dat?

Stel je bent met een vriend of vriendin of bij een familie etentje en iemand zegt iets. Als jij in woede ontsteekt of een pijnscheut in je maag voelt komt dat omdat Ego pijlsnel je archiefkast heeft opengetrokken, op zoek naar een situatie in het verleden waarin je deze pijn die je nu voelt eerder hebt meegemaakt. Ook De Mind speelt direct mee en spuit een gedachtenloop in je hoofd met zinnetjes als; “Zie je wel! Ze houden niet van me!” …“Zie je wel! Niemand luistert naar mij” of “Zo gaat het nu altijd!” Terug naar genezing. Onder iedere klacht en fysieke kwaal zit een overtuiging. De fysieke klacht komt als het ware naar boven om jou te helpen. Mits je deze onderzoekt natuurlijk.

Alles is verbonden

Ik had een tijdje geleden een super lieve vrouw en leuk mens in de praktijk, die altijd klaar staat voor anderen. Ze had te horen gekregen dat ze borstkanker heeft en was benieuwd naar het verhaal waarom. Tijdens het intappen op haar energie vraag ik: “Wat staat haar in de weg? Wat mag geheeld worden?” Direct geeft haar lichaam informatie prijs. Borst: Voeding, voedt jezelf met een nieuw geloof. Welke overtuiging heb jij als voeding mee gekregen? Haar antwoord: “Ik heb geen bestaansrecht.”

Ik vertel haar wat ik te zien krijg: Je bent anderen gaan helpen in hun licht te gaan staan, zodat je dat zelf niet hoefde te doen. Je lijf is op zich gezond, maar het is een zwarte plek in je denken die deze realiteit gecreëerd heeft. De ziekte is slechts een manifestatie om je dat stuk te laten zien, dat jij nu aan de beurt bent om te helen, niet anderen, die mogen daarna weer. Je lichaam laat zien dat het te helen valt. Je hebt als kind de overtuiging “Ik heb geen bestaansrecht” overgenomen van je moeder zoals zij zichzelf zag.

Ik voel een enorm schuldgevoel en machteloosheid van je moeder. Klopt dat? Je hebt als kind dat gevoeld en aangenomen omdat je dacht dat het jouw gevoel was. Al snel hoor ik ‘mishandeling’ en bij voorzichtige navraag blijkt dit te kloppen. Theresa is als kind door haar vader jarenlang mishandeld. Haar moeder voelde zich machteloos maar omdat ze er niets aan deed vooral ontzettend schuldig en een nietsnut. Het is alsof haar lichaam zegt: “Je bent nu over de helft, je hebt dit lang genoeg bij je gedragen, nu is het jouw tijd! Om te stralen, je beste zelf te zijn.

Je lijf zegt “Ik moest je een levensbedreigende les geven om er voor te zorgen “Stop waar je mee bezig bent en luister naar mij!” Gek genoeg denken veel mensen dat kanker een levensbedreigende ziekte is, maar eigenlijk zegt het tegen je: “Ik probeer het leven weer terug in je te krijgen!” en de overtuiging “Ik mag er niet zijn” drukt het leven uit je weg! De overtuiging die bij misbruik hoort is: “Ik doe er niet toe want ze gaan over mijn grenzen heen. Theresa voelde het dus dubbelop. Van haarzelf omdat haar vader haar mishandelde en van haar moeder.

Tijdens de sessies krijgen we ook inzicht over haar vader. Want een vader die in harmonie leeft en zelfliefde, doet zoiets niet. Hij blijkt een jarenlange onderdrukking van zijn moeder gevoeld te hebben en had ook gezien dat zijn vader niet bepaald liefdevol door zijn vrouw werd behandeld. Hij heeft een onopgeloste woede, maar vooral angst voor vrouwen. Bang om ondergesneeuwd te raken en zichzelf te verliezen. Om de macht terug te pakken gebruikte hij geweld. Niet in staat het anders te zien of te doen.

De weg naar genezing

Het is alsof haar lijf wil zeggen; Stop met alle brave activiteiten en kom uit je schulp! Be the goddess that you are! Go wild! Ga die avontuurlijke dingen doen waar je van kinds af aan al over droomt. Daarom gebeurt dit! Ga je bucketlist afwerken. Niet omdat je een levensbedreigende ziekte hebt, maar omdat het tijd is dat jij levensvreugde en levendigheid, speelsheid, liefde, enthousiasme en avontuur in je leven brengt. Vreugde en gelach helen je lichaam. Ruim je boosheid naar je ouders op. Verstop jezelf niet meer. Je mag er zijn! Je bent bijzonder! Zelfliefde heelt je lijf! Kies voor deze mindset en je lijf zal zich gaan herstellen.

Ik heb van Theresa toestemming gekregen dit te delen omdat zij hiermee hoopt anderen te kunnen helpen. Als ze beter is gaat ze een wereldreis maken heeft ze me laten weten en daarna dezelfde training doen als ik om andere vrouwen te helpen.

Veel liefs,
Josie Kneepkens

Let op! Ga bij lichamelijke klachten naar een dokter. Met anders kijken naar genezing wil ik zeggen dat we de boodschap van het lichaam opzoeken en de overtuiging gaan opruimen. In alle gevallen adviseer ik daarnaast ook het reguliere circuit te bewandelen en/of een klassieke homeopaat. De vrouw uit dit voorbeeld heeft dat ook gedaan.


————————————————————————————————————

★Meer toegang tot de antwoorden in jezelf★


Vaak zoeken we antwoorden buiten onszelf, terwijl alle wijsheid toch echt binnenin ons zit. We zijn alleen vergeten hoe we er toegang tot krijgen. Hoe meer je in verbinding staat met jouw wijze zelf, hoe meer dat je leven verrijkt. Je kunt namelijk alles uit jezelf halen! En hoe krachtig is dat?

Wil jij ook beter contact willen maken met jouw innerlijk kompas? Wil je weten hoe het komt dat we het contact soms kwijt zijn? En wil je praktische tips en tools om de verbinding te herstellen, waardoor je weer toegang krijgt tot alle antwoorden in jezelf?

Op zondag 4 februari as gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang, met een groep gelijkgestemde vrouwen, in op deze thema’s. Je wordt geïnspireerd door elkaar en door gastsprekers Tijn Touber, Joke Oosters, Sara Hermanides en Sven Goedbloed.

Wil je daarbij zijn? Klik dan op de button voor het programma en de kaartverkoop.

PROGRAMMA SCS 4-02

Shine Circle Sessie 4-2-18: leven vanuit intuïtie en vertrouwen
In deze video’s vertellen Tijn Touber, Sara Hermanides, Sven Goedbloed wat zij verstaan onder intuïtie en vertrouwen en wat zij gaan doen tijdens de dag.Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!2 Comments

 • Monique schreef:

  Halo
  Mijn naam is Monique
  Ik sta ook mijn hele leven klaar voor iedereen als kind moest ik lief zijn ,moest uit blinken in me sport daarna in het kapers vak ,,veloor mijn zoontje met 1 ,mnd3 dagen ,,werkte een tijdje in kinderopvang toen me 2kindje geboren kreeg vaak te horen van me ma geef maar hier je kan het toch niet ,,ook bij de eerste ,dom geklets maar vrat wel aan mij ,,ik ben toen naar spanje verhuisd tegen de zin van me ouders die me altijd tegen me dochter opzette ,,en me dochter dingen in de hoofd zeiden je mama houd niet van je ,,al die jaren alleenstaand want me dochter acepteerde niemand aan me zijde hier in spanje keihard moeten werken voor ons eten en een dak boven ons hoofd belangrijke dagen
  me dochter bij oma en opa hier eennkapsalon schoonmaakwerk daarna nog eenb 30 uur in bejaardenhuis als hulp verpleegster met dementen en bedlegerig vaak met een vinger naar mij ik gaf me ziel aan de oudjes toen opeens een 8 kilo tumor in me buik verloor me nier milt en groot stuk páncreas toen ik ziek was sprak ik veel met me tumor oscar en ja heb vele mensen uit me leven gezet geef me grenzen aan al worstel ik met een bal van angst in me lijf dan daarna tweivel ik door me angst en vertel me zelf dat ik goed doe om van me zelf te houden maar ik heb oscar bedankt om me in leven te houden en me stress op te eten en dat ik het zelf ñu kan maar als ik de mist in ga dat hij tikt in me buik ,,ja dat doet hij hij brammelt af en toe en groeit maar goed aardig ik weet dat ik het paranormales in me heb maar jaren weggeduwd ik wil graag genieten van me leven van me kind en kleinkind me vriend en reizen maar toch moet ik tegen hun opvechten me grenzen aan geven en dat vind ik naar hun toe heel moeilijk want wil ook lief zijn en ik wil iets voor de mensen betekenen maar ook daar heb ik angst naar toe want dat past niet bij mij reizen en vriujheid dat ik wil oscar wil mij iets vertellen maar ik weet niet dat met me vriend het is een gevecht ook hij hsd kanker en ik vind naar mij toe egoistisch zijn nee is nee en doet me vaak pijn en ik denk de moeten elkaar spiegelen maar eigenlijk loop ik er liever voor weg maar door hem naast me te hebben durf ik nee te zeggen tegen hem het leven zit moeilijk in elkaar als je niet weet dat je weg is en dat je ziekte je wil vertellen

 • Brigitte schreef:

  Jij zegt dat je het ego nodig hebt om te overleven… waarom? Door veel grote meesters wordt juist heel wat anders gezegd en wordt je juist geleerd het ego te overstijgen, er anders naar te kijken… de waarheid ernaast te leggen zodat het ego verdwijnt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *