Als vrouw alleen door India

Wat? Ga je alleen? Je bent gek! Dit is de reactie die ik niet minder dan eens kreeg naar aanleiding van mijn voorgenomen plan om in m’n uppie naar India af te reizen. Want India staat, laten we zeggen, nou niet bekend om haar vrouwvriendelijkheid.

Dus ik ging

Gruwelijke verhalen over de agressiviteit en de respectloosheid waarmee vrouwen worden behandeld staan klaarblijkelijk in onze westerse geheugens gegrift. En ondanks dat ook mijn nekharen lichtelijk opgetild worden bij deze gedachte, is de drang om dit immens grote land in Oost-Azië te ontdekken gewoon te groot. Dus ik ging.

Tips:

En om de drempel voor andere single avonturiersters wat te verlagen, formuleerde ik onderstaande tips.
• Kijk mannen niet aan. Het is het makkelijkste om dit gewoon resoluut voor te nemen. Waar we in Nederland nogal eens (lees ik) de neiging hebben iedere voorbijganger van het andere geslacht eens op ons gemakje ‘uit te checken’, is dat hier alles behalve raadzaam. Mannen denken direct dat je iets van ze wil; spullen, aandacht of iets wat verder gaat dan wat ik in dit blog wil vermelden;)

• Ook de omgang met vrouwen behoeft een speciale tactiek. Waar we in Nederland (lees ik) de neiging heb om iedereen een flinke mondhoeklifter te geven in de hoop een glimlach terug te krijgen, werkt het hier een tikkeltje anders; vrouwen lachen niet uit zichzelf. Het lijkt een soort van machtspelletje; wie het eerste lacht, is het zwakst en verliest. En geloof me; hier wil je niet verliezen. Je moet staande blijven in deze slangenkuil van inhalige miereneters. Dus mijn advies luidt; kijk de pittige tantes aan in hun ogen, wacht hun eerste reactie af en anticipeer vervolgens daarop.

• En dan is er nog het knikkebollen, de lichaamstaal die te pas en te onpas voor de dag komt en daarom voor mij ook moeilijk te ontcijferen was. Het blijkt de Indiase ‘ja’, die echter beduidend anders is dan de Nederlandse variant. Waar wij steevast en overtuigend onze bevestiging kunnen geven met gesproken of lichaamstaal, hangt het er hier een beetje tussenin. Het is een wat behouden ‘ja’, die ergens tussen ‘dat snap je zelf toch ook wel’ en ‘maak er zelf maar wat van’ inhangt. Het duurt dan ook even om deze volledig juist te kunnen interpreteren (als dat überhaupt al ooit gaat lukken).

• Zorg ervoor dat je altijd bedekt de straat opgaat. En met bedekt bedoel ik; geen blote benen of enkels, oksels en schouders bedekt en bij hoge voorkeur een sjaal om. Met een gemiddelde Indiase temperatuur van 30+ krijgen die van origine koeltjes afgestelde temperatuurmeters een flinke zwieper te verduren. So be prepared.

• Dikke kans dat wanneer je naar India afreist, je een heimelijke voorliefde hebt voor het spirituele, wat vaak gepaard gaat met een sensitief lijf en darmgestel. Mijn advies; doe het rustig aan met al die Indiase hoogvliegers. Bouw het langzaam op door bijvoorbeeld iedere dag 1 Indiaas gerecht te eten om te kijken hoe ons ultraschone westerse verteerkanaal het uitheemse hapje ontvangt.

De moeite waard

En oke eerlijk is eerlijk, India kan best even shocking zijn, maar als je eenmaal door de harde bolster heen bent gebeten, komt die oogverblindende kleurrijke pit tevoorschijn en die maakt alles meer, maar dan ook meer dan de moeite waard!

 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *