Wat zou jij doen als je de baas van de wereld was?

Ik heb een crazy meisjesdroom. Ik zou willen dat iedereen gelukkig is. Dat mensen lief voor elkaar zijn. Lief voor de wereld. Elkaar de ruimte gunnen.

Wat zou jij doen?

Op de basisschool, het was denk ik de eerste of de tweede klas, kregen we de opdracht om een opstel te schrijven. Het moest beginnen met “Als ik de baas van de wereld was…”. Mijn vader heeft het verhaal dat ik toen geschreven heb altijd voor me bewaard en een aantal jaren geleden toen hij nog leefde aan me gegeven. Ik kan het helaas niet meer terugvinden, maar de strekking was iets van “Als ik de baas van de wereld was dan waren alle mensen lief voor elkaar en dan werden er geen dieren gedood”. Wat zou jij doen als je de baas van de wereld was?

De wereld mooier maken

Als klein meisje had ik dus al de wens dat iedereen gelukkig was. En nog steeds vind ik het belangrijk. Ik ben niet de baas van de wereld. Maar ik kan wel degelijk mijn invloed uitoefenen. Mijn talenten inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Mensen wat liever voor zichzelf en elkaar te laten zijn. Als klein meisje deed ik dat door heel aardig voor andere mensen te zijn. Nu ik ouder (en wijzer) ben weet ik dat het er niet aan ligt hoe aardig ik tegen anderen ben (natuurlijk helpt het), maar dat het ervaren van gelukgevoelens vooral te maken heeft met hoe lief je voor jezelf bent.

Vinden dat het altijd beter kan

Veel mensen vinden het lastig om lief, mild, compassievol naar zichzelf te zijn. En omdat ze dat niet voldoende zijn, lopen er een heleboel dingen niet lekker in hun leven. Ze gaan door in een baan die niet bevalt. Ze cijferen zichzelf weg. Vermijden conflicten, maar krijgen daardoor ook niet wat ze willen. Ze fitten op zichzelf. Leggen de lat hoog. Vinden dat het altijd beter kan. Ervaren faalangst. Gaan dingen niet aan, uit angst dat het zal mislukken. Of uit angst wat anderen van ze zullen denken.

De flow laten stromen

Allemaal behoorlijk onaardig. Voor zichzelf. En de grap is. Dat als je aardiger bent voor jezelf. Je aardiger wordt voor anderen. Er veel meer uit je handen komt. Je veel gelukkiger bent. En de flow gaat stromen in je leven. Maar hoe doe je dat dan? Jezelf aardiger vinden en de flow laten stromen in je leven?

Focus verleggen

Dat is niet iets wat je vandaag besluit en morgen doet. Het kost iets meer moeite. Maar het loont de moeite wel. Het begint ermee dat je je focus verlegt. Van dat wat er mis is, naar wat er niet mis is. Van je normen, naar je waarden. Van klagen wat je mist, naar dankbaarheid voor wat is. Van wat er niet lukt, naar je hulpbronnen. Van je innerlijke criticus, naar je innerlijke raadgever. Van wat je denkt dat hoort, naar je missie, je verlangen. Van angst, naar liefde.

Begin vandaag

Je kunt er vandaag mee beginnen. En als je het lastig vindt om deze stappen alleen te zetten, heb ik een geweldig online programma voor je dat je stap voor stap helpt in het dichter bij jezelf komen, het doorbreken van oude patronen, het vinden van nieuwe wegen, het milder en liefdevoller in het leven staan en het gaan leven vanuit energie en flow, vanuit liefde.

Zomeraanbieding

Het programma heet Ontdek en creëer jouw levensflow en ik heb er al heel veel mensen mee geholpen om hun draai te vinden in het leven, gelukkiger te worden en meer lichtheid, fun en flow te gaan ervaren. Omdat de zomer er zich zo mooi voor leent om met jezelf aan de slag te gaan, heb ik een mooie zomeraanbieding. Het programma kost normaal gesproken 444,-, maar in de maanden juli en augustus betaal je slechts 197,- incl. btw.

Interresse?

Het is een mooie kans om meer rust, balans, fun, focus, eigenwaarde, lichtheid, compassie, verbinding, productiviteit en flow in je leven te creëren. Lees meer over het programma op www.ontdekjouwlevensflow.nl

Ik wens je een hele mooie zomer!

Liefs Frederike
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *