Afvallen met lekker eten!

Je voelt je onzeker en verdrietig als je in de spiegel kijkt en wilt snel van je overtollige kilo’s af. Om je weer beter te voelen en verlangend naar een stralend spiegelbeeld, stort jij je op een karig dieet van water en groenvoer. Maar wist je dat één van de grootste dieetvalkuilen te weinig eten is?

Dieet volgen

Het is heel verleidelijk om een dieet te volgen waarmee je snel en gemakkelijk je kilo’s verliest. Zeker wanneer je niet lekker in je vel zit en je gewicht je de hele dag bezighoudt. Vol goede moed zet je dan rigoureus de knop om. Je perkt je calorie-inname drastisch in: voor jou even geen chocolade, chips of ander lekkers meer. Met het vooruitzicht van een slanker figuur houd jij het minder eten best vol, toch?

Opnieuw en opnieuw

Tot het moment dat het echt niet meer lukt en je groen, geel en paars ziet van verlangen naar allerlei lekkers. En zo verval je wéér in je oude snack-en-snaaigedrag. Je laat je helemaal gaan tot het moment dat je denkt ‘help, maar dit is helemaal niet wat ik wil’. En dan kun je weer opnieuw beginnen. En je begint weer met afzien, zoals bij je vorige dieetpoging, en die daarvoor en daarvoor… Je merkt echter dat minder eten steeds lastiger wordt en de kilo’s gaan er ook steeds minder snel af. Zucht pfff, en nu?? Het kan écht anders! Maar hoe dan?

Goede basis

Wil je afvallen, weet dan hoeveel je kunt eten. Niet teveel, niet te weinig. Dat betekent voor sommigen en misschien ook voor jou, zelfs meer gaan eten dan je nu doet. Je zult je misschien afvragen, ‘huh’? Méér eten om gewicht kwijt te raken? Ja, je leest het goed. Misschien is ook jouw associatie met afvallen en slanker worden: ‘zo mín mogelijk eten’. Maar net zoals een te hoge calorie-inname is een te lage calorie-inname niet gezond voor je lichaam en je gezondheid. Het is daarom verstandig om te zorgen voor een goede basis: een gezond voedingspatroon – niet te weinig en niet te veel – maar eten wat bij jouw lichaam en energieverbruik past.

Bewustwording

Als je leert wat je nodig hebt en wat overbodig is, dan is dat een goede eerste stap. ‘Bewustwording’ is de sleutel hierbij: leer bewust te kiezen, bewust te eten en leer vooral ook om bewust te zondigen. Want het is écht waar: binnen een gezond voedingspatroon is ook ruimte voor iets lekkers dat minder gezond en verantwoord is. Het is wel belangrijk om te ontdekken hoeveel en dat je leert hoe je daar het beste mee kunt omgaan.

Mindset

Als je naar een blijvend gezond gewicht wilt, dan vraagt dat om een gedragsverandering. Dat lukt alleen als je beseft dat de mindset ook een belangrijk aspect is van een gezonde leefstijl. Eigenlijk valt of staat alles met jouw mentale veerkracht, bewustwording en actie. Daarbij kun je pas iets veranderen waar je je bewust van bent. Dus voordat je je op allerlei methodes stort en bezig gaat met calorieën tellen, koolhydraten schrappen enzovoorts. Kijk eerst welke valkuilen, overtuigingen en gewoontes ervoor zorgen dat jij steeds weer in oude patronen vervalt.

Averechts effect

Misschien staar jij je al jaren blind op het krijgen van een ultraslank figuur en sta je jezelf daarom niks lekkers meer toe. Dat leidt tot het opbouwen van spanning en daarmee bereik je juist het averechtse effect. Wanneer jij jezelf toestaat om je focus te verleggen naar een staat waarin jij je lekker en gezond in je lijf voelt, zal je merken dat de weg naar een blijvend, gezond gewicht een stuk makkelijker te bewandelen is. Wil jij graag meer bewustzijn en inzicht krijgen in mogelijke valkuilen, schrijf je dan nu in voor mijn gratis Ebook ‘de 10 grootste afslankvalkuilen en hoe je die kunt voorkomen’. health2happiness.nl/gratis-e-book

Gedragsverandering

Tot slot: of je nu vijf, tien of twintig kilo wilt afvallen, het aanleren van een bewuste levensstijl waarmee jij je blijvend fit, vitaal en gelukkig voelt is een proces dat uit het doorlopen van meerdere fases bestaat en om gedragsverandering vraagt. Het krijgen van de juiste informatie, coaching en begeleiding kunnen hierbij een uitkomst zijn. Lukt het jou niet alleen? Dat hebben meerdere mensen, zo was Branko voordat hij bij mij kwam al 20 jaar bezig met diëten. Het is hem nu gelukt om zonder dieet 30 kilo af te vallen. Luister naar zijn verhaal en misschien herken jij jezelf er ook in.

Meer weten?

Zou je meer willen weten over de basis van een gezond eetpatroon en wat afvallen zonder dieet inhoudt? Kom dan op 24 maart naar de LIVE-dag in Leusden! Een dag waarin je veel inzichten zult opdoen en de eerste stap gaat zetten naar verantwoord afvallen.

Lees er hier meer over: https://health2happiness.nl/live-dag-afvallen-zonder-dieet/

Lieve groet,
Mandy

health2happiness.nl
facebook.com/Health2Happiness


————————————————————————————————————

★Tot 16 maart een tientje Early Bird korting!★

Op 22 april vind alweer de vierde Shine! Circle Sessie plaats. Het thema is: ontdek jouw passie! We gaan een dag lang de diepte in met workshops en lezingen van Hannah Cuppen (auteur van Liefdesbang en Liefdesroep), Elvira van Rijn (oprichter van Maya Wijsheid) en Caroline Laan (initiatiefneemster Shine!)

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Tot 16 maart as is er een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 22-04

Shine! Circle Sessie 22-04: ontdek jouw passie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *