Afslanken een moeizame weg?

Heb jij het goede voornemen om in 2018 echt een keer blijvend je overtollige kilo’s kwijt te raken, maar vind je het vooral een moeizame weg? Ik gun het jou zo enorm dat het dit keer wel gaat lukken! Daarom wil ik je ondersteuning aanreiken die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Begin klein

Maak je doelen niet te groot en zorg dat ze realistisch zijn. Verwacht niet meteen teveel van jezelf! Het is een van de grootste valkuilen voor velen die beginnen met afvallen. Als jij klein begint met kleine veranderingen en die drie maanden volhoudt, dan zal je zien dat het na drie maanden een gewoonte is geworden. Alleen gewoontes kunnen jou helpen om blijvend te veranderen. Dus kijk nu, welke kleine veranderingen hebben betekenis van waarde bij het afvallen en kun jij die drie maanden volhouden? Begin daarmee!

Maak jezelf steeds weer een compliment

Het lijkt misschien niet heel bijzonder dat je nu de trap neemt in plaats van de lift. Of dat je nu kiest voor water of thee in plaats van cola. Geef jezelf voor elk klein stapje in de juiste richting, een oprecht gemeend compliment. Het motiveert niet alleen, het geeft ook een fijn gevoel! Vele kleine stapjes kunnen ook leiden tot wonderlijke resultaten en zullen leiden tot een nieuwe gewoonte. En het belangrijkste, ze zijn vol te houden. Dus vier je successen, hoe klein ze ook zijn!

Wat is jouw ‘why’

Velen focussen volledig op afvallen en op het getal van de weegschaal. Mijn ervaring is dat dan juist falen op de loer ligt. Is het je al eens opgevallen dat het woord falen, voorkomt in het woord afvallen? Het is belangrijk om na te denken wat jouw ‘why’ is. Waarom wil je echt iets veranderen aan je leven en je lichaam? Wat levert het jou op? Wat heb je als je verandert, dat je nu niet hebt? Jouw ‘why’ is enorm belangrijk! Het zal je de kracht geven om door te gaan tijdens de moeilijke momenten en ervoor zorgen dat je steeds weer de regie neemt. Schrijf jouw ‘why’ op een briefje of op je openingsscherm in je telefoon. Zorg dat je er steeds mee wordt geconfronteerd. Dus verleg je focus van afvallen, naar jouw ‘WHY’.

Eerlijk, maar ook mild zijn

We weten allemaal dat veranderen niet altijd makkelijk is. We weten dan soms ook als geen ander allerlei excuses uit de kast te trekken. Zeker op momenten dat het misgaat gaan we ons gedrag goedpraten. Maar wees eens eerlijk, dat brengt je natuurlijk geen stap verder richting je doel… Dus wil jij in 2018 van jouw droom en jouw doel je werkelijkheid maken? Begin dan met eerlijk zijn tegen jezelf! Daar wil ik wel bij zeggen, dat veranderen meestal gepaard gaat met vallen en opstaan. Merk je dat je weer in je oude valkuil stapt, kijk dan wat je ervan kunt leren. Wat zorgde ervoor dat je die keuze maakte? Wat gebeurde er, wat dacht je en wat voelde je? Denk eens terug en zie voor je hoe je het anders had kunnen doen. Als jij kunt zien hoe je reageerde, welke gedachten en gevoelens jou daartoe aanzette, dan krijg je inzicht in de onderliggende reden van je gedrag. Veranderen gaat om kennis, vaardigheden en zelfinzicht. Reflecteer daarom dagelijks hoe het is gegaan. Wel vanuit mildheid en vriendelijkheid. HEEL BELANGRIJK! Te streng zijn en jezelf veroordelen zal je zeker niet verder helpen.

Een betere versie van jezelf

Veranderen gaat om jezelf blijven, maar steeds meer de richting opgaan naar een betere versie van jezelf. Je bent al goed zoals je bent, onthoud dat! Maar we zijn ook allemaal gewoon mensen met menselijke trekjes, met onze kwaliteiten, maar ook met onze valkuilen. Zodoende hebben we allemaal persoonlijke issues die ons kunnen belemmeren in ons leven en in wie we willen zijn. Om iets te kunnen veranderen, is het belangrijk eerst te accepteren waar je nu staat. Accepteer dat je misschien niet de juiste keuzes hebt gemaakt in het verleden. Dat je daardoor niet staat waar je zo graag zou willen staan als persoon. Als je in ‘t oude blijft hangen en nu niet de verantwoordelijkheid gaat nemen, dan verandert er nooit iets. Dus wil jij op weg naar een betere versie van jezelf, zorg dan dat je jouw issue recht in de ogen aankijkt. Vergeef jezelf, zeker als je diep van binnen teleurgesteld of boos bent op de keuzes die je hebt gemaakt. Het verleden kun je niet meer veranderen, je kunt er hooguit van leren. Kies er nu voor om het anders te gaan doen!

Gratis E-book afslankvalkuilen

Ik bied op mijn website een gratis E-book met tien afslankvalkuilen en hoe je die kunt voorkomen. Inschrijven kan op: www.health2happiness.nl/gratis-e-book/

Ik wens je een gezond en fantastisch 2018, dat al je dromen mogen uitkomen!

Lieve groet,
Mandy

www.health2happiness.nl

————————————————————————————————————

★ Wil je leren vertrouwen op je intuïtie? ★


Wil je ook ook beter in contact komen met je intuïtie en leren vertrouwen op jouw innerlijke stem? En vraag je jezelf weleens af hoe je intuitie herkent en hoe je er in de hectiek van het dagelijks leven verbinding mee houdt?

Op zondag 4 februari aanstaande gaan we tijdens de Shine! Circle Sessie een dag lang in op deze vragen. Met workshops en lezingen van verschillende gastsprekers waaronder Tijn Touber!

Klik op onderstaande button voor meer info en ticketverkoop!
Er is nu een Early Bird kortingsactie!

PROGRAMMA SCS 4-02

In deze video vertelt Tijn Touber wat hij die dag gaat brengen:


Wil je de sfeer proeven? Kijk dan de ‘aftermovie’ van de vorige keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *