15 redenen om wèl te mediteren

Mediteren is een staat van zijn, je hebt geen bewustzijn meer van je lichaam, tijd en ruimte. Het invullen van gedachtes, het labelen van goed of fout valt weg. Zonder oordeel besta je gewoon. Op een hoger niveau voel je je één met alles. Je kan het als een geluksgevoel omschrijven. Zeg nou zelf.. wie wil dat nou niet? In harmonie met alles om je heen.

Zo gezegd, zo gedaan!

Het klinkt simpel, maar in onze westerse wereld waar ‘druk zijn’ als statussymbool is verheven, vereist het best wat discipline om ‘zomaar’ te gaan zitten. Er is altijd nog wel een wasje te draaien, een marktje te pakken, een snottebel weg te vegen.

Een plek voor jou alleen, waar niets hoeft en alles mag is een prettige bijkomstigheid. Daar is dus mentale toestemming voor nodig, van jezelf wel te verstaan: je ‘mag’ gaan zitten! Geef jezelf gewoon toestemming om goed voor jezelf te zorgen, want dat is eigenlijk wat je doet. Voor diegene die nog over de streep getrokken moeten worden, hieronder 15 redenen om het gewoon te doen:

15 redenen om wèl te mediteren

 1. Het vermindert stress en angstgevoelens
 2. Je lichaam neemt meer zuurstof op
 3. Het verlaagt je bloeddruk
 4. Je krijgt een lager cholesterollevel
 5. Er wordt meer anti-veroudering hormoon aangemaakt (ja ja ladies)
 6. Je kunt er beter en rustiger door slapen
 7. Het focussen van je bewustzijn geeft je meer energie
 8. Je kunt je beter concentreren, waardoor je beter kan presteren
 9. Je geniet meer van alles wat je waarneemt, het wordt als het ware onder een vergrootglas gelegd. Dus heb je er ook minder van nodig.
 10. Het bevordert ‘het voelen’ van je emoties
 11. Je wordt je bewuster van je eigen grenzen en wat goed bij je past.
 12. De geest komt tot rust en je ervaart eerder een gevoel van liefde, vreugde en welbevinden.
 13. Je krijgt meer gemoedsrust door te ‘zijn’ (hier en nu)
 14. Je ervaart een grotere verbondenheid
 15. Het vermindert pijn

Leuker mens

Deze lijst kan nog veel langer maar je begrijpt de essentie: je wordt er een gezelliger leuker en relaxter mens van! Als het niet voor anderen is, dan wel voor jezelf!

Mediteren is een doorlopend proces, het blijft een kwestie van gewoon doen. Niet hoe goed je de oefening doet telt, maar het doen op zich. Het is een actief, krachtige bewustwording die, als hij deel uitmaakt van je dagelijks leven, jou en je omgeving enorm veel kan opleveren.

Reis naar je gevoel

Je komt los van je dagelijkse beslommeringen en in die staat van zijn kun je rust ervaren. Sommige zien niks, sommige een witte mist, anderen ontmoeten hun gidsen en overleden dierbaren. Maar je kan ook gewoon een reis maken waarbij je gevoel centraal staat en het mag er gewoon zijn, en mag je gevoelens die niet meer bij je passen loslaten. In die staat van zijn, kom je terug bij wie je werkelijk bent.

Liefs Marion
 

————————————————————————————————————

Wil jij ook wekelijks de beste blogs en boekentips ontvangen? Meld je dan hier aan en ontvang ★YOUR WEEKLY SHINE★ als eerste in je inbox!

Enneh… volg je ons eigenlijk al op Facebook? Jouw dagelijkse dosis Shine! direct op je tijdlijn!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *